Ik ben geboren in een kleine plaats aan de rivier de Waal. Al van jongs af aan wilde ik elke dag tekenen en schilderen. Pas laat gaf ik gehoor aan dat verlangen. In 2010 studeerde ik af aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen. Na het gevarieerde aanbod in technieken en manieren van schilderen van docent/kunstenaars tijdens mijn vijfjarige opleiding, koos ik mijn eigen weg. Daarbij liet ik me ook inspireren door het oeuvre van grote namen uit het verleden, onder wie vrouwelijke kunstenaars als Helene Schjerfbeck, Paula Modersohn-Becker en Käte Lassen. Een héél oude Meester die ik bewonder is Andrea Mantegna, iets minder oude voorbeelden zijn Ilja Repin en Akseli Gallen Kallela. Verder houd ik erg van het werk van Bonnard vanwege de composities en Vuillard vanwege zijn kleurgebruik. Van de levende kunstenaars put ik inspiratie uit het werk van Noordelijke Figuratieven als Matthijs Röling en Pieter Pander. Ik kreeg les van o.a. Henk Helmantel, Matthijs Röling en Herman van Hoogdalem.

In 2014 ben ik op zoek gegaan naar voor mij inspirerende vrouwelijke kunstenaars wat resulteerde in een geschilderd drieluik. Om enigszins houvast te hebben nam ik het groepsportret van Mantegna in de  Camera degli Sposi  in het Palazzo Ducale als voorbeeld. De muurschildering beeldt de Gonzaga familie af. Ik maakte er mijn ‘eigen familie’ van.

Ik woon en werk in Groningen. Mijn eigen werk is te omschrijven als expressief realistisch met een romantische ondertoon. Ik hanteer meestal een beperkt palet. Mijn voorkeur ligt bij portretten, landschappen, stillevens en interieur, genres die meer en meer geïntegreerd worden in één voorstelling. Het gaat voor mij om eenvoud en soberheid en het spel van licht en schaduw. Werk van mij hing in 2010 in Museum De Buitenplaats in Eelde, in 2014 in de tuinkamer van Pulchri in Den Haag en ook hing er werk van mij in Pictura, Groningen, zoals hieronder op de foto te zien is. (december 2013)